Pindasaus maken van pindakaas

Pindasaus maken van pindakaas is veel gemakkelijker dan het lijkt

Wat heb je nodig om van pindakaas pindasaus te maken? Je hebt twee tot drie eetlepels pindakaas nodig, een eetlepel suiker, een scheutje melk of water, een klein uitje, een halve citroen, een teentje knoflook, een beetje boter, twee theelepeltjes sambal en een scheutje ketjap manis. Met behulp van deze ingrediƫnten kan je pindasaus maken van pindakaas.

Hoe moet je pindasaus maken?

Allereerst moet je het uitje snipperen en fruiten in de boter. Daarna maak je het water of de melk warm en voeg je de pindakaas toe. Roer tot het een glad geheel wordt. De overige ingrediƫnten kan je in willekeurige volgorde toevoegen om pindasaus te maken van pindakaas. Wacht tot het geheel zachtjes kookt. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. Anders wordt de saus al snel te dik en koekt hij aan. Blijf heel de tijd roeren en haal de saus pas van het vuur als hij klaar is om geserveerd te worden. Pindasaus maken van pindakaas kan je overigens ook met behulp van de magnetron doen. Zet het geheel twee minuten in de magnetron op 700 watt en roer nadien tot de saus glad is. Hoe weet je of de pindasaus klaar is? Bij het pindasaus maken van pindakaas wacht je eerst tot de saus op temperatuur is. Daarna kan je af en toe proeven of de smaak al naar je zin is. Om de saus wat scherper te maken kan je wat meer sambal toevoegen.