Satesaus maken van pindakaas

Satesaus is een saus, die bij verschillende gerechten gegeten wordt

Denk aan de Oosterse keuken, maar ook de Nederlandse keuken gebruikt steeds meer satesaus. Satesaus is ook lekker bij friet of een loempia, maar ook de Nederlandse satekroket wordt veel gegeten. Je kunt zel satesaus maken van pindakaas. Eeenvoudig, maar heel lekker. De lekkerste satesaus maak je zelf van pindakaas! Wat heb je nodig om satesaus van pindakaas te maken?

Benodigdheden:

een halve pot pindakaas
een theelepel suiker
een eetlepel sojasaus
een eetlepel sambal
een eetlepel knoflookpasta (of 2 teentjes knoflook)
een halve liter melk of kokosmelk

Bereiding voor het satesaus maken van pindakaas:

Doe alles tezamen in een steelpannetje. je kunt kiezen voor een eetlepel knoflookpasta, maat je kunt ook 2 teentjes knoflook persen. Ook kun je kiezen voor melk, of kokosmelk, heb je dat niet in huis, dan is de saus eventueel ook met water te bereiden. De smaak zal echter minder goed zijn, dan wanneer er gekozen wordt voor melk of kokosmelk. Wil je een satesaus maken, die Oosters aandoet, gebruik dan kokosmelk. Wanneer je alles in het pannetje bij elkaar hebt gedaan, dan zet je dit op het vuur. Gebruik een houten pollepel, deze wordt niet warm, een gewone lepel zou snel te heet worden, waardoor je stopt met roeren. Je moet echter wel blijven roeren, tot de saus helemaal klaar is, een mooie egale saus, die je naar smaak, eventueel nog wat pittiger kunt maken door wat sambal toe te voegen. Satesaus maken van pindakaas is dus heel eenvoudig!