Zelf pindasaus maken

Het zelf maken van pindasaus is makkelijk en simpel te doen

Pindasaus is zowel een basis saus voor veel gerechten als een heerlijke saus als voor vlees en kip. Zelf pindasaus maken kan in iedere keuken. Of je nu een kleine of grote luxe keuken heeft. Voor het maken van pindasaus heb je namelijk niet veel nodig. Een klein pannetje of nog beter een steelpannetje. Als keuken gerij een lepel en een kleine of grote garde (als u geen garde bezit dan is een vork eventueel een optie). Tevens heeft u een knoflookpers en een keukenmes nodig.

Zo maak je pindasaus!

Neem 4 eetlepels pindakaas zet het pannetje of steelpannetje op laag vuur doe de eetlepels pindakaas er in. Doe er vervolgens 3 eetlepels soja saus bij een gesnipperd uitje en een kopje water bij. Goed blijven roeren met de garde of vork tot een romige massa. En klaar is je pindasaus. Wil je er een pittige pindasaus van maken snij dan een rode peper in kleine stukjes en voeg deze aan de saus toe. Als alternatief kunt je ook een a twee theelepeltjes sambal toevoegen. Veel plezier met het zelf pindasaus maken en eet smakelijk!