Zelf satesaus maken

Er gaat niets boven het zelf satesaus maken

Bovendien is het leuk om zelf iets uit eigen keuken op tafel te zetten. Satesaus is er in vele smaken. Zo kunt u er voor kiezen een pittige satesaus (of hoe men het ook noemt pindasaus) te maken.

Benodigdheden voor een zelf satésaus maken

Voor het zelf satesaus maken heeft u als basis een pindakaas nodig dit vind ik zelf het lekkerst van Calvé. U kunt er uiteraard ook voor kiezen een ander merk te nemen. Neem 3 a 4 volle eetlepels pindakaas. U heeft een paar teentjes knoflook nodig. Een hele of halve spaanse peper, deze maakt het pittig naar eigen smaak (of 1 a 2 thee lepeltjes sambal), een gesnipperd uitje. Met het zelf satesaus maken bent u nu al een eind op weg. Tevens heeft u nog een scheutje ketjap nodig en een halve eetlepel bruine basterdsuiker.Voor het vloeibaar maken van de satésaus voegt u water toe.
Voor een iets vollere smaak kunt u het water vervangen door halfvolle melk. Nu alles in een steelpannetje samenvoegen en goed blijven roeren op een laag vuurtje en uw zelf gemaakte satesaus is klaar. Ook kunt u kiezen om zelf satesaus te maken zonder spaanse peper of sambal resultaat een milde variant.